Çok çalışıyoruz yoksulluktan kaçamıyoruz

Türkiye’de Yoksulluk ve Çalışma Hayatı Endişe Verici Boyutlara Ulaştı

Türkiye’de herkes için daha iyi bir yaşam standardı hayal olmaktan öteye gidemiyor. Çalışan milyonlarca insan, ne hafta içi ne de hafta sonu demeden yorulmadan çalışmalarına rağmen yoksullukla baş etmekte zorlanıyor. Avrupa İstatistik Ofisi’nin verilerine göre ülkemizde gelir düzeyi ve çalışma süreleri diğer Avrupa ülkelerinden oldukça farklılaşıyor. Yaklaşık 25 milyon kişi, yoksulluk ve sosyal dışlanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bu durum Türkiye’nin her açıdan diğer Avrupa ülkelerinden ne kadar uzakta olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Sadece Türkiye Değil, Diğer Ülkeler de Etkileniyor

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’ın ardından en kötü durumda olan ülkeler arasında yer alıyor. Avrupa Birliği’nde ise yoksulluk ve sosyal dışlanma riski taşıyan kişilerin oranı %21 olarak belirlenirken Türkiye’de bu oran %30.4’e ulaşıyor. Türkiye’de hatalı ekonomi politikaları yoksulluğu daha da derinleştirirken Avrupa ülkelerinde bu oran her geçen yıl azalmaya devam ediyor. Türkiye’de yoksullaşan insan sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, Avrupa’da bu durumun tersine olduğu görülüyor.

Hafta Sonları da Durmak Bilmiyoruz

Çalışma saatlerine bakıldığında Türkiye’deki insanların neredeyse 7/24 kesintisiz bir şekilde çalıştığı görülüyor. Eurostat verilerine göre, neredeyse her iki çalışandan biri hafta sonu da iş başında olmaya devam ediyor. Avrupa ortalaması %22.3 iken Türkiye’de bu oran %43.4’e kadar yükseliyor. Türkiye, haftalık çalışma saatleri ve hafta sonu çalışma oranları bakımından Avrupa’da ilk sırayı elinde tutuyor.

Related Posts

TL’yi destekleyecek yeni adımlar devreye alındı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirasına geçişi desteklemek amacıyla yeni adımları devreye aldı.

İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Merkez Bankası rezervleri 7 haftadır eriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik başlatılan operasyonların ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın uluslararası rezervlerinde düşüş devam etti. TCMB verilerine göre 25 Nisan haftasında net rezervlerde azalma gözlendi.

Kırmızı et üretimi 2024’te 2,1 milyon ton oldu

Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 11,7 azalarak 2 milyon 105 bin 895 ton oldu.

Evdeki bu cihazlar kapalı olsa da cebinizden yiyor: Onların hayalet tüketimi faturaları şişiriyor

Evlerimizde kullandığımız birçok elektronik cihaz, kapalı gibi görünse bile elektrik tüketmeye devam ediyor. Bu durum, “hayalet tüketim” olarak adlandırılıyor ve fark edilmeden elektrik faturalarını yükseltiyor.

Petrol fiyatları dibi gördü: Brent 61 doların altına yaklaştı

Küresel arz fazlası endişeleri ve ABD-Çin ticaret gerilimi petrol piyasasını sarstı. Brent petrolün varil fiyatı 61,04 dolara gerilerken, fiyatlar son 4 yılın en düşük seviyelerine yaklaştı. OPEC+ ülkelerinin 5 Mayıs’ta yapacağı kritik toplantı ise piyasaların odağında.

Fındık üreticilerine “dengeli gübreleme yapın” önerisi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, fındık yetiştiriciliğinde bitkinin normal gelişimini sürdürebilmesi, bol ve kaliteli ürün vermesi için bilinçli ve dengeli gübreleme yapılması gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir